Viisaus on parempi kuin voima

Raamatussa on kertomus, joka on monille tuntematon. Se kertoo pienestä kaupungista, joka on mahtavan kuninkaan piirittämä.

Tämänkin minä tulin näkemään viisaudeksi auringon alla, ja se oli minusta suuri: Oli pieni kaupunki ja siinä miehiä vähän. Ja suuri kuningas tuli sitä vastaan, saarsi sen ja rakensi sitä vastaan suuria piiritystorneja. Mutta siellä oli köyhä, viisas mies, ja hän pelasti kaupungin viisaudellaan. Mutta ei kukaan ihminen muistanut sitä köyhää miestä. Niin minä sanoin: Viisaus on parempi kuin voima, mutta köyhän viisautta halveksitaan, eikä hänen sanojansa kuulla. (Saarn. 9:13-16)

Tämä on hämmästyttävä kertomus, mutta luit sen oikein. Köyhän ja viisaan ihmisen viisaus ei tullut kuulluksi. Kuitenkin ystäväni, sinulla on viisaus! Älä anna vihollisen vakuuttaa sinulle muuta, sillä kirjoitukset ovat selkeät:

Mutta Hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi… (1 Kor. 1:30)

Kun vastaanotit Jeesuksen Kristuksen, otit samalla vastaan Jumalan viisauden. Jumala on antanut sinulle ymmärryksen ja viisauden, kuinka käyttää aikasi, voimasi ja resurssisi – kuinka elää elämäsi! Voit olla siunaus muille, sillä Jumala on jo siunannut sinut Kristuksessa.

Toiveeni on nähdä sinun elävän Jumalan suunnitelmassa. Evankeliumin saattaminen miltei 8 miljardin ihmisen tietoisuuteen on äärimmäisen suuri tehtävä, mutta meillä kaikilla on oma ainutlaatuinen osamme tuossa haasteessa.

Käytä taivaallista viisautta, joka on sinulle annettu!

– Peter Youngren