Rauhaisaa Joulua Myanmarista

Jumalan rakkaus lähetti Jeesuksen Beetlehemiin 2000 vuotta sitten ja Hänen rakkautensa vapautuu sinun kauttasi ympäröivään maailmaan.

Lapsuudessani joulu merkitsi lunta, jäätä ja sukulaisten tapaamista. Jouluvalmistelut ovat parhaillaan täydessä vauhdissa. Olen kaupungissa, missä kukaan ei ole nähnyt lunta. Kuumuus on uskomaton. Hiki pisaroi ihon pinnalla ponnisteluitta.

Joulussa ei kuitenkaan ole kyse lumesta. Se, mitä tapahtuu tällä hetkellä Bagossa, Myanmarissa, on juuri sitä, mistä joulussa on kyse – Kristuksen rakkaudesta ihmisiä kohtaan!

Bagossa miltei kaikki ovat buddhalaisia, kristityt ovat harvassa. Monet ajattelevat, että buddhalaiset vastustavat evankeliumia, mutta itse en näe asiaa niin. Kokemukseni on, että Kristus on sama, huolimatta siitä, mikä ihmisryhmä on kyseessä. Jumala rakastaa jokaista yksilöä ja se on totta myös Myanmarissa.

Buddhalaisia kiinnostaa se, että esittelemme heille elävän Jeesuksen Kristuksen. Kerromme heille, että Jeesus tekee samoja ihmeitä kuin Hän teki 2000 vuotta sitten. Kerromme evankeliumin ja Pyhä Henki ilmaisee heille Jeesuksen.

Sitten ihmeet alkavat tapahtua. Näemme sen ilta illan jälkeen. Jännitys täyttää ilmapiirin ja kun ihmeet tapahtuvat, iloiset huudot kaikuvat ilmassa. Muutamassa minuutissa koroke on täynnä ihmisten pyrkiessä kertomaan siitä, mitä Jeesus on heille tehnyt.

Monet näistä ihmisistä kuulevat nimen ‘Jeesus’ ensi kertaa. He eivät tarvitse kehotuksia – nähdessään Jumalan toimivan, evankeliumin sanoma on tehnyt tehtävänsä.

Enkeli ilmoitti rauhaa ja iloa jokaiselle. Jumala rakasti niin, että Hän antoi; siksi Jeesus syntyi maailmaan. Rakkaus on syy, miksi meillä on joulu. Sama rakkaus on tehtävämme motivaatio täällä Myanmarissa.

Taina ja minä toivotamme ilon ja rauhan täyttämää joulua jokaiselle!

Peter Youngren