Paul Cowell ja elämän viimeiset hetket

Paul ja Suki Cowell lukeutuvat parhaisiin ystäviimme. Paul edusti World Impact Ministries –järjestöä kymmenen vuoden ajan ympäri maailman. Sain tekstiviestin Sukilta eräänä perjantaina viime kuussa: Paul haluaa nähda sinut ja Tainan. Tiesimme, että Paulin aika oli päättymässä, ja olimme olleet yhteydessä häneen useaan kertaan samalla viikolla. Ajoimme parin tunnin matkan sairaalaan aikaisin seuraavana aamuna.

Sukin mukaan Paul oli puhunut hyvin vähän kuluneen vuorokauden aikana, mutta kun istuimme hänen vuoteensa vierellä, Paul oli valpas ja puhuimme, rukoilimme ja iloitsimme yhdessä yli tunnin ajan.

En aavistanut, että palatessamme kotiin sairaalasta, Paul olisi jo Pelastajansa; Jeesuksen Kristuksen, läsnäolossa.

Suki kertoi, että lähtömme jälkeen Paul tuli hiljaiseksi ja tunnin kuluttua hän oli poistunut tästä maailmasta. Hän jatkoi, että Paul oli halunnut puhua kanssamme vielä tuon viimeisen kerran. Voit vain kuvitella tunteemme ymmärtäessämme, että nuo olivat olleet Paulin elämän viimeiset minuutit.

En koskaan unohda, mitä Paul silloin sanoi minulle:

Peter, se mitä silmäni ovat nähneet, on miltei liian paljon yhdelle ihmiselle; niin monia pelastumisia, parantumisia ja muuttuneita elämiä. Matkustan mielessäni jälleen Mongoliasta Madagaskarille, Aasiasta Afrikkaan, näen kasvot ja ihmistet, jotka kokivat käänteentekevän, ikuisuuteen asti vaikuttavan muutoksen elämässään.

Kun jätämme taaksemme maailman, ainut asia jonka otamme mukaamme, ovat ihmiset, joihin olemme vaikuttaneet evankeliumilla. Jokaisen uskovan luonnollinen halu on nähdä, että elämämme merkitsi jotakin jonkun toisen henkilön ikuisuuden kannalta.

Tiedän, että ystävänämme otat evankeliumin sanoman vakavasti. Kiitos rakkaudestasi ja mukanaolostasi!

Siunaavin terveisin,

– Peter Youngren