Mitä “Kristus” tarkoittaa

Haluatko…

… Vastauksia elämän vaikeisiin kysymyksiin?
… Käytännöllistä viisautta vaativien tilanteiden käsittelyyn?
… Hengellistä auktoriteettia haasteiden voittamiseen?
… Mielenrauhaa? Pelastusvarmuutta?

Puhun yhdestä sanasta – Kristus – ja mitä sana todella tarkoittaa.

Jeesus kysyi: “Mitä arvelette Kristuksesta?” (Matt. 22:42)

Sanonta “Kristuksessa” ilmenee 164 kertaa Uudessa Testamentissa. Uskon, ettemme ymmärrä täyttä merkitystä ilmaisuista “Kristuksessa” tai “Kristus meissä”, ellemme ymmärrä, kuka Kristus todella on.

Nyt joku saattaa ajatella: “Tottakai tiedän, kuka Kristus on.”

Sanat “Kristus” ja “kristinusko” saattavat olla tuttuja. Kuitenkin on olemassa ihmisiä, jotka ajattelevat “Kristuksen” olevan Jeesuksen sukunimi.

Nämä viittaukset kertovat kuitenkin suuremmasta merkityksestä:

Kristus kantaa kaikki voimansa sanalla (Hebr. 1:1-3) 

  • Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta, on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut  ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla…

Kristus valaisee jokaisen ihmisen (Joh. 1:9)

  • Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.

Lopulta kaikki laitetaan Kristuksen alaisuuteen (1 Kor. 15:28)

  • Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa. 

Oletko tietoinen, että tiedeyhteisö ei kykyne selittämään kuinka materia; atomit, neutronit ja protonit pysyvät koossa? He eivät myöskään tiedä, mistä universumin kaukaisimmissa ulottuvuuksissa sijaitseva valo on lähtöisin.

Näky Kristuksesta, maailman valkeudesta, muuttaa kaiken; Hän valaisee jokaisen ihmisen tien. Kun mietiskelet yllä mainittuja sanankohtia, uskon, että saat vastauksia elämän suuriin kysymyksiin ja ymmärrystä ja viisautta jokaiseen päivään.

Hyvää kesän jatkoa!

– Peter Youngren