Maailman valkeus

Uuden vuoden kynnyksellä on innostavaa ajatella mahdollisuuksia, jotka avautuvat eteemme evankeliumin työssä. Osa lähetystiimistämme on parhaillaan evankeliumikampanjan valmistelumatkalla Etiopiassa, jonne menemme maaliskuussa.

Mieti näitä totuuksia:

  • Jumala ei tarvinnut Jeesuksen kuolemaa rakastaakseen  meitä – Hän on aina rakastanut ihmisiä. Me tarvitsimme Jeesuksen uhria tunteaksemme Jumalan rakkauden.
  • Jeesuksen veri ei ollut maksu Jumalalle, koska Jumala ei vaatinut maksua. Jeesuksen veri tuli puhdistamaan meidät synnistä, häpeästä, syyllisyydestä ja tuomiosta.
  • Jumalan ei tarvinnut sovittaa itseään meitä kohtaan, sillä Hänellä ei koskaan ollut pahaa tahtoa ihmistä kohtaan. Me tarvitsimme sovituksen suhteessa Jumalaan, ja Jeesuksen kuolema tarjosi sovituksen.

Ilman ylösnousemusta ei kuitenkaan ole pelastusta, sillä “jos Kristus ei ole herätetty, niin teidän uskonne on turha, ja te olette vielä synneissänne.” (1 Kor. 15:17) Olemme pelastuneet Hänen elämänsä kautta: “Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut.” (Room. 5:10)

Sanomamme maailmalle on sama, kuin Jeesuksen sanat halvaantuneelle miehelle Kapernaumissa – syntisi ovat anteeksiannetut!

Hyvää uutta vuotta 2018,

– Peter Youngren

P.S. Katso kuvat joulukuun kampanjastamme Mandalaysta!