Maailman Evankelioinnin Faktat

Olin 20-vuotias, kun tämä sanonta kiinnitti huomioni:

Uskalla kohdata tosiasiat!

Herra puhui henkeeni: “Katso aina tosiasioita ja kohtaa ne. Puhun silloin sinulle  siitä, mitä näet.”

Olen nähnyt epätoivoa, tuskaa, kipua – ja olen halunnut katsoa poispäin. Ihmiset ovat sanoneet: “Olen kultturishokissa, en voi katsoa tätä” ja olen ymmärtänyt, mitä he tuntevat. Silti jokin – uskon sen olevan Jumalan Henki – on vaatinut minut katsomaan. Kun näen maailman todellisuuden ilman Kristusta, en halua katsoa poispäin.

Allaolevat maailman evankelioinnin faktat eivät ole kauniita. Maailmanlaajuisesti kaikista kristillisten organisaatioiden keräämista varoista vain 88 senttiä jokaista 888 euroa kohden käytetään maailman saavuttamiseen evankeliumilla.

Olen kohdannut monia näistä ihmisistä, jotka eivät tunne evankeliumia – jotkut elävät viidakoissa ja jotkut kivenheiton päässä lähimmästä Kentucky Fried Chicken -ravintolasta. Katso näitä faktoja:

Tosiasia 1: Sen, mitä Jeesus teki, Hän teki maailmalle

  • Hän on Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin, Joh. 1:29.
  • Hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien, 1 Joh. 2:2.
  • Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan, 2 Kor. 5:19.


Tosiasia 2: Jeesus on asettanut jokaisen uskovan palvelutehtavään

Suuri lähetyskäsky … “menkää kaikkeen maailmaan” on jokaista uskovaa varten.

Tosiasia 3: Jeesus mahdollistaa evankeliumityön

Pyhä Henki ei tullut ainoastaan antamaan meille kykyä puhua kielillä tai kokemaan väristyksiä ja innostavia tunteita, vaan antamaan meille voiman olla todistajia “maan ääriin saakka”, Apt. 1:8.

Tosiasia 4: Kristillisyys kääntyi evankeliumikeskeisyydestä uskonnolliseen itsetutkisteluun

Apostoli Paavali ja tuhannet hänen kanssaan olivat vakuuttuneita yhdestä tärkeästä tavoitteesta – tehdä Kristus tunnetuksi. Surullista kyllä, tämä  alkuperäinen palo sammui ja kirkkopolitiikka, lakihenkisyys ja itsekeskeisyys tulivat sen sijaan.

Tosiasia 5:  Evankeliumitietoisuus koki herãtyksen 150 vuotta sitten

Edistystä saavutettiin erityisesti Etelä-Amerikassa ja muissa, pääasiallisesti roomalaiskatolisten asuttamissa maissa, joissa uudestisyntyneiden osuus oli pieni. Hyviä asioita tapahtui, mutta rajoitetusti. Suurin osa maailman väestöä, erityisesti hindulaisten, buddhalaisten ja muslimien parissa, jäi saavuttamatta. Kirkon vaimeat evankelioimisyritykset epäonnistuivat.

Tosiasia 6: Biljoonien ihmisten saavuttaminen on yhä haaste  

Ihmiset syntyvät, elävät ja kuolevat ilman tietoisuutta siitä, että heidän syntinsä on pantu pois, “kerran kaikkien puolesta”.

Tosiasia 7: Meidan tulee tänään suorittaa loppuun tehtävä, jonka Jeesus antoi

  • Ellei nyt, niin milloin?
  • Ellemme me, niin kuka?

Uskon, että Jeesuksen sanat merkitsevät sinulle paljon! Tehtävä on suuri, muttei mahdoton. Kiitos ystäväni, että haluat olla mukana saavuttamassa niitä, jotka vielä ovat tietämättömiä evankeliumista!

– Peter Youngren