Keskustelua

Palasin juuri Manadosta, Indonesiasta, missä meillä on huikea evankeliumikampanja ja johtajuusseminaari. Kymmenettuhannet vastaanottivat Kristuksen! Ehdin olla vain muutaman päivän kotona, sillä pian olen matkalla Madagaskarille, pääkaupunki Antananarivoon. Järjestämme siellä kampanjan ja seminaarin, ja odotamme suurta evankeliumin satoa.

Jos koputtaisin kotisi ovelle tänään, olen varma, että meillä olisi paljon hyvää keskusteltavaa. Ehkä joitakin sanoja vaihdettaisiin haasteista ja mahdollisuuksista, mutta ennen kaikkea siitä, mitä Herramme tekee ihmisten elämässä. Keskustelisimme Jeesuksesta Kristuksesta. Toden totta, Hän on se, joka meitä eniten yhdistää.

Evankeliumikampanjoissamme kuulet yhden nimen toistuvasti: Jeesus! Olenpa sitten kotona, Afrikassa tai kuten juuri äsken Indonesiassa, viestini ihmisille on Jeesus Kristus!

Vuosia sitten mentorini ja hyvä ystäväni T.L. Osborn sanoi minulle: “Peter, oletko huomannut, että monet saarnaajat tuskin mainitsevat Jeesuksen nimeä saarnoisssaan? Joskus Jeesuksen nimi on mainittu ainoastaan loppurukouksessa.”

En ollut ajatellut sitä, mutta ystäväni huomautus sai minut kiinnittämään huomiota asiaan ja ymmärsin hänen olevan oikeassa. Puhumme monista aiheista; johtajuudesta, viisaudesta, ylistyksestä ja rukouksesta. Nämä ovat kaikki hyviä teemoja, mutta todellinen voima on Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Harkitse seuraavia raamatunjakeita:

  • 1 Joh. 4:17 Sellainen kuin Hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.
  • 2 Piet. 1:3-4 Hän on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan Kristuksen tuntemisensa kautta.
  • Gal. 2:20 Identiteettimme perusta on Hänessä.

Kyllä, Kristus on meissä, mutta vielä painokkaammin; me olemme Hänessä. Tehtävämme on esitellä Kristus kokonaisille ihmisryhmille. Kristillinen “slangi” ja uskonnollinen, monimutkainen retoriikka ei välitä kuvaa raamatullisesta, todellisesta Kristuksesta Jeesuksesta.

Toivotan jokaiselle hyvää syksyä! Kiitos muistamisestasi Madagaskarin kampanjan puolesta!

– Peter Youngren