Peterin bio

Peter & Taina Youngren

Peter Youngren on kristillisen World Impact Ministries -järjestön perustaja. Lähes 50 vuoden aikana järjestö on Youngrenin johdolla vienyt evankeliumin sanoman yli 110 maahan. Hänen palvelufilosofiansa korostaa Jumalan armoa kaikkia ihmisiä kohtaan uskonto- ja kulttuuritaustasta huolimatta.

Koulutus

Youngren opiskeli Zion -raamattukoulussa, Rhode Islandilla Yhdysvalloissa, ja lanseerasi palvelutyönsä välittömästi valmistumisensa jälkeen. Virallisesti hänet vihittiin kristilliseen tehtävään vuonna 1982. Vuonna 2001 hän saavutti filosofian tohtorin arvon Florida Christian University –yliopistossa ja vuonna 2002 hänelle myönnettiin kunniatohtorin arvo liiketataloudessa.

Evankeliumikampanjat

Youngrenin järjestämiä kansainvälisiä tapahtumia kutsutaan evankeliumi-kampanjoiksi, joihin tyypillisesti kokoontuu kerrallaan 10 000 – 600 000 ihmistä. Tunnustuksena menestyksekkäästä evankeliumityöstä ei-kristittyjen kansojen keskuudessa, Ministry Today uutisoi Youngrenin olevan yksi aikamme vaikutusvaltaisimmista evankelistoista.

Mediatyö

Youngren aloitti TV-työn vuonna 1985. Vuodesta 2009 vuoteen 2013 hän vakiinnutti Grace TV:n Kanadan laajimmaksi 24/7 kristilliseksi televisiokanavaksi. Tällä hetkellä You Are Loved -ohjelma televisioidaan päivittäin Kanadassa ja Indonesiassa.

Seurakunnat, raamattukoulut ja järjestöt

Youngren on Toronto Celebration Church ja Niagara Celebration Church -seurakuntien perustajapastori. Seurakunnat listattiin Kanadan johtavien megaseurakuntien joukkoon Faith Today -lehdessä Youngrenin toimiessa niiden vanhimpana pastorina. Vuonna 1994 hän perusti järjestön nimeltä Open Bible Faith Fellowship, ja hänen johtamanaan järjestö saavutti jäsenikseen 450 pastoria ja 98 seurakuntaa ja kristillistä organisaatiota.

Vuonna 1987 Youngren perusti Ruotsissa toimivan lähetysjärjestön Evangelium Till Alla Länder ja vuonna 1992 vastaavan yhdistyksen, Evankeliumi Kaikkiin Maihin, Suomeen; yhteistyö Suomen yhdistyksen kanssa päättyi vuonna 2009. Palvelutyöllä on Kanadan ohella lisäksi edustus Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Norjassa, Indonesiassa, Keniassa, Tansaniassa ja Pakistanissa.

Youngren perusti World Impact Bible Institute -raamattukoulun vuonna 1988. Koulusta on valmistunut tähän mennessä yli 3 700 opiskelijaa. Instituutilla on koulut Keniassa, Indonesiassa, Papualla ja Myanmarissa ja sekä tytärkoulut Etiopiassa ja Intiassa. Youngrenin perustama, Israelissa ja Lähi-Idässä vaikuttava Way of Peace -järjestö tukee evankeliumityötä räjähdysherkällä alueella.

Tuotanto

Peter on toistaiseksi kirjoittanut yksitoista kirjaa ja lukuisia opetusmanuaaleja, tuottanut CD ja DVD-opetussarjoja; tuotanto on edustettu Graceworld Ministries -organisaation kautta.

Perhe

Peter on naimisissa Suomesta kotoisin olevan Tainan kanssa, ja he ovat omistaneet elämänsä evankeliumin työlle. Lastensa lisäksi Peterillä on seitsemän lastenlasta.

Tämä sivu on vapaasti kopioitavissa.