Oletko koskaan ajatellut

… kuinka kaikenkattava Jumalan rakkaus meitä kohtaan on? Me emme rakastaneet Jumalaa ensin; Hän rakasti meitä. Jeesuksen Kristuksen tunteminen ei ole suorittamista – ethän koe ”suorittavasi” rakkautta esimerkiksi henkilöä kohtaan, joka on läheisin elämässäsi.

Evankeliumin ydinsanoma – ansaitsematon Jumalan armo, rakkaus ja mielisuosio ihmiskuntaa kohtaan – tuo vapauden kaikille, jotka uskovat sen. Mutta, jos ymmärrämme kristillisyyden ainoastaan arvoina, etiikkana ja ihmisen suorituksena, emme eroa yhdestäkään toisesta maailman uskonnosta.

Olen parhaillaan Mandalayssa, Myanmarissa, ja joka ilta stadion täyttyy tuhansista buddhalaisista ystävistä. En voi kuvitellakaan, että ”länsimainen tekojen ja suoritusten uskonto” vetäisi vertoja idän mystiikalle ja karman laille. Jumalan rakkaus ilmestyi maailmalle Kristuksessa.

Kun vapautamme evankeliumin ihmisen tekemästä uskonnosta, koittaa uusi päivä. Anna evankeliumin olla sellainen, kuin se on; kirkas, loistava, kaunis, viehättävä ja valtuuttava!

Riemullista Joulun odotusta,

– Peter Youngren

Pohdittavaksi :) Kuukauden mietelauseet

Vastaa