Morogoro Tansania

Ennätyssuuri kuulijajoukko

Piispa Zenobius Isaya kommentoi näin muutamaa päivää ennen Morogoron kampanjan päättymistä: ”Morogoron alueen piispat ovat yksimielisiä siitä, että tämä evankeliumikampanja oli historiallinen! Milloinkaan aiemmin näin suuri ihmisjoukko ei ollut kokoontunut Morogorossa. Näimme suurten joukkojen pelastuvan ja monien parantuvan, useampien, kuin saatoimme laskea. Parantumiset tapahtuivat tulvan tavoin. Morogorossa puitiin viljaa Jeesukselle!”

Hän jatkoi: Evankeliumin Vallankumous -seminaarissa Jeesuksen Kristuksen teot jatkuivat ja tulivat tunnetuiksi, ei ainoastaan siinä kaupungissa, vaan kaikkialla alueella, ja myös muissa Tansanian osissa. World Impact Ministries – järjestön työ kantoi paljon kestävää hedelmää Jumalan valtakuntaan.”

Night 4 crowd_Morogoro

Johnny Hanson kommentoi viimeisen tilaisuuden jälkeen: ”Tuhannet ihmiset vastaanottivat Herralta; sokeat, kuurot ja rammat parantuivat. Täydellisen fantastista! On ihmeellistä olla tässä mukana.”

”Monille Morogorossa tämä oli suuri kysymys – parantaisiko Jumala muslimeita? Ystävyysillallisella, joka järjestettiin päivää ennen kampanjan alkua, Peter julisti rohkeasti poliittisille, uskonnollisille ja liike-elämän johtajille, että Jeesus Kristus tekisi ihmeitä ihmisten keskuudessa ketään syrjimättä. Median edustajat olivat paikalla illallisella, tehden monia kysymyksiä Peterille. Hän vakuutti heille, että kyseessä ei ollut kirkollinen tapahtuma, vaan tapahtuma koko kaupungille. Peter kutsui median raportoimaan suoraan kampanjan tapahtumista stadionilta.”

IMG_1211IMG_1749IMG_0133IMG_1727IMG_1404

Ramcha Ramadan

Ensimmäisenä iltana monet ihmettelivät, mitä tulisi tapahtumaan? Heidän ei tarvinnut odottaa kauaa… Ihmiset, jotka olivat parantuneet, tulivat todistamaan siitä lavalle ja toisena esiin tuli musliminainen nuoren tyttären kanssa. Tytär oli ollut kuuro varhaisesta lapsuudesta saakka. Nyt tyttö, Ramcha Ramadan, kuuli ja pyrki toistamaan ääneen pienimmänkin kuiskauksen. Väkijoukko huusi ilosta ja ylisti Jumalaa.

Myöhemmin samana iltana monet, jotka oli kannettu kampanjapaikalle, alkoivat kävella. Yksi heistä huusi; ”Te tunnette minut, tiedätte nimeni, tiedätte, että olen ollut rampa, katsokaa, mitä Jumala on tehnyt minulle!” Nainen oli ilosta suunniltaan.

Pelastus on se, mikä merkitsee

Peter summasi mietteensä; “Kyllä, rakastan nähdä parantumisten tapahtuvan, erityisesti, kun ne johtavat siihen, että ihmiset ymmärtävät Jeesuksen Kristuksen olevan elävä tänään. Kaikkein suurin hetki on kuitenkin se, kun tuhannet kääntyvät omavanhurskauden teoista uskossa Kristuksen puoleen.” Ainoastaan 25 000 seurantakirjasta oli painatettu etukäteen tätä kampanjaa varten, ja jo eilisiltana kaikki materiaali oli jaettu kuulijoille. Todella, tämä on suuri sielujen sato.

Peter jatkoi: ”Kun ihmiset näkevät parantumiset, he ymmärtävät, että sanomamme ei sisällä merkityksettömiä sanoja, vaan sanomassa on voima, ja se avaa heidät vastaanottamaan suurimman lahjan – pelastuksen.”

Presidentin suosio

WorldTanzania's federal agriculture minister and the regional commissioner of Morogoro greet Peter at the first night of the friendship festival Impact Ministries -järjestöllä on yli 20 vuoden historia Tansaniassa, mutta tämä oli ensimmäinen kampanja Morogoron kaupungissa, missä väestö jakautuu puoliksi kristittyjen ja muslimien kesken.

Palvelutyön kestävä hedelmä on ilmeinen, sillä vastavalittu presidentti, John Pombe Magufuli, lähetti sisäasiainministerinsä,  Mr. Lamek Nchemben, toivottamaan Peterin tervetulleeksi jälleen Tansaniaan. Matka vei ministeriltä 8 tuntia!

Iloinen Maasai

Ilta illIMG_1901an jälkeen ihmisten usko kohosi. Nuoren Maasai-naisen parantuminen oli koskettava… Yhtenä kampanjailtana Peter toisti useaan kertaan: ”Täällä on läsnä henkilö, joka kuuntelee minua auton takapenkillä, koska et voi kävellä. Sinä kävelet ulos autosta tänä iltana.” Juuri niin tapahtui. Tämä Maasai-nainen, n. 25-vuotias, ei ollut kyennyt kävelemään 12 vuoteen; hän vain istui tai makasi majassaan. Nyt hänet oli tuotu autolla illan tilaisuuteen. Väkijoukko riemastui, kun nainen juoksi ja tanssi kyynelten valuessa kasvoillaan. Mikä riemullinen todistus!

Pastorit muuttuivat

956 delegaattia, useimmat pastoreita, oli rekisteröitynyt seminaariin, josta tuli heille henkilökohtainen uskonelämän vallankumous. Pastori Dwain Peregrym, Scottsdalesta, Arizonasta, opetti Peterin ohella aamuseminaarissa ensimmäisen tunnin. Peter opetti heitä samalla tavoin kuin hän tekee kaikkialla maailmassa – mitä evankeliumi todella tarkoittaa. Kaikkialla maailmassa seurakunta ajattelee tietävänsä evankeliumin sisällön… Luulemme tietävämme sen, mutta tosiasia on, että olemme unohtaneet sen. Todella, vallankumous on tarpeen. Seminaarin loppuun mennessä pastoreiden selkeä ajatus ja kaipaus oli ja on – tuoda evankeliumi takaisin!

Pastors Seminar